Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Betet banner 320-150

Banner 320x150 px

Diab-Pont - a cukorbetegek webáruháza

Előadók, tanácsadók

Bakk Brigitta - dietetikus

 

Brigi

2014-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, dietetikusként. Dolgoztam az egészségügy területén és ez alatt az idő alatt számos személyes történettel találkozhattam, melyek minden esetben egyediek voltak, más-más élethelyzetet jelentettek. Éppen ezért meggyőződésem, hogy minden egyes kliensnél egyéni tanácsadásra, az adott személy lehetőségeinek és igényeinek pontos felmérésére van szükség. Ez az a tényező, amit a legfontosabbnak tartok, amivel többet adhat a dietetikus az internet nyújtotta információknál. Ez azonban elképzelhetetlen a megfelelő gyakorlati tudás megszerzése nélkül, aminek segítségével mindennapjainkba is beépíthetjük a számunkra szükséges információkat. Mindezt pedig megbízható, a tudomány jelenlegi szakmai protokolljainak megfelelő álláspont átadásával segíthetem. Így együtt túl tudunk lépni a mindenki által ismert egészséges táplálkozás 12 pontján és megvalósulhat a ténylegesen személyre szabott tanácsadás és a hosszútávú siker.

Mentés

Dr. Baranyi Éva - belgyógyász, diabetológus, az orvotudományok kandidátusa

BaranyiÉvaJelenlegi munkahelye a MH- Egészségügyi Központ, melynek Diabetológiai Szakrendelésén főorvosként dolgozik. A Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja, a Diabetologia Hungarica Szerkesztőbizottságának munkatársa. Alapító tagja és elnöke a Magyar Diabetes Társaság Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportjának.

Dr. Domboróczki Zsolt - diabetológus, geriáter szakorvos

Dr.DZS1996: DEOEC Orvosi Diploma
Belgyógyászat, diabetológia, majd geriátria szakvizsga.
12 év belgyógyászati osztályos munka.
2008-tól Salgótarján, Eger, Miskolc: diabetológiai rendelés.
Fő érdeklődés: diabetológia - geriátria határterület.
Egerben élek, 3 gyermekem van.

Dr. Horváth Krisztina - neurológus, hagyományos kínai orvos

HKkicsi
A SOTE Általános Orvostudományi Karán végeztem 1994-ben, 1999-ben felnőtt neurológiai, majd 2001-ben klinikai farmakológiai szakvizsgát tettem. A SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb neurológiai osztályán neurológusként dolgoztam évekig. Jelenleg 7. éve dolgozom a Budavári Önkormányzat I. kerületi Szakrendelőjében neurológusként, emellett hagyományos kínai orvoslással is foglalkozom, mellyel 2007-ben, második gyermekem születése kapcsán találkoztam . A pécsi Egyetem Komplementer Medicina tanszékén 2012-ben tettem sikeres vizsgát hagyományos kínai orvoslásból. A nyugati és keleti orvoslás kapcsolatát megtalálva tapasztaltam, hogy a két szemlélet együttes alkalmazása betegeim gyógyításában sikeresebb, mint külön-külön.
Cukorbetegséggel és szövődményeivel gyakran találkozom mindennapi munkám során. Édesapám és édesanyám is cukorbeteg, így személyesen is érintett vagyok a neurológiai szövődmények megelőzése és kezelése tekintetében. Részt veszek az egyetemi rezidens és szakorvosi képzésben SOTE Családorvos Tanszék ( melynek néhai apósom dr. Freisleben András volt alapítótagja 1992-ben) Nagyon fontosnak tartom az egészséges étkezés mellett a rendszeres életkornak megfelelő testmozgást, mely a cukorbetegeknek különösen jótékony. A tudatos életmód a hosszú élet egyik alappillére, én is igyekszem ennek megfelelően élni.

Mentés