Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Betet banner 320-150

Banner 320x150 px

Diab-Pont - a cukorbetegek webáruháza

Előadók, tanácsadók

Bakk Brigitta dietetikus

Brigi2014-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, dietetikusként. Tanulmányaimat folytatva, jelenleg Táplálkozástudományi Mesterképzés szakon, táplálkozástudományi szakembernek tanulok. Egy évet dolgoztam az egészségügy területén. Ez alatt az idő alatt számos személyes történettel találkozhattam, melyek minden esetben egyediek voltak, más-más élethelyzetet jelentettek. Éppen ezért meggyőződésem, hogy minden egyes kliensnél egyéni tanácsadásra, az adott személy lehetőségeinek és igényeinek pontos felmérésére van szükség. Ez az a tényező, amit a legfontosabbnak tartok, amivel többet adhat a dietetikus az internet nyújtotta információknál. Mindezt pedig megbízható, a tudomány jelenlegi szakmai protokolljainak megfelelő álláspont átadásával segítem. Így együtt túl tudunk lépni a mindenki által ismert egészséges táplálkozás 12 pontján és megvalósulhat a tényleges személyre szabott tanácsadás.
Az elméleti tudás önmagában azonban mit sem ér, ezért fontosnak tartom a különböző gyakorlatok segítségével elsajátítható, a mindennapi életben is hasznosítható tippek és módszerek megismertetését is a kliensek számára. Emiatt a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének munkájában való részvétel különösen fontos számomra.

Dr. Hermányi Zsolt diabetológus

hermanyi21995-ben diplomázott a SOTE-n, majd az I sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozott. Jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Endokrin-Diabetológiai Ambulanciájának részlegvezető főorvosa és az intézmény tudományos igazgatója. Szakképesítései: belgyógyász, diabetológus, endokrinológus.

Dr. Horváth Krisztina neurológus, hagyományos kínai orvos

Horváth Krisztina1994-ben végzett a SOTE Általános Orvostudományi Karán, 1999-ben felnőtt neurológiai, majd klinikai farmakológiai szakvizsgát tett. Jelenleg a Budavári Önkormányzat I. kerületi Szakrendelőjében dolgozik neurológusként, emellett hagyományos kínai orvoslással is foglalkozik. Több alkalommal volt meghívott előadó a cukorbetegség neurológiai szövődményei témakörben. „Nagyon fontosnak tartom az egészséges életmódot, melyhez elengedhetetlen az egészséges étkezés mellett a rendszeres, életkornak megfelelő testmozgás, mely a cukorbetegeknek különösen jótékony. A tudatos életmód a hosszú élet egyik alappillére, én is igyekszem ennek megfelelően élni.”

Dr. Kiss Éva diabetológus

Kiss Évakicsi1988-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude eredménnyel. Óvodás koromban határoztam el, hogy orvos leszek és szülővárosomban -Gödöllőn- fogok praktizálni. Szerencsére gyermekkori álmaim megvalósultak. Már az egyetem elvégzése után nagy érdeklődéssel fordultam a diabetológia felé, először , hogy a tudásbéli hiányosságaimat pótoljam, későbbiekben pedig az anyagcsere betegségeket választottam szakterületemnek. 10 év kistarcsai kórházi gyakorlatot követően, 2000 óta a Budaörs-i és Gödöllő-i Diabetológiai Szakrendeléseken dolgozok, belgyógyász-diabetológus főorvosként. Orvosi pályám során mindig is kifejezetten nagy hangsúlyt helyeztem, helyezek a páciens oktatásra. Ennek részeként nemcsak a mindennapi munkám során, hanem ezen túl is lelkesen veszek részt az általános, és középiskolák, cukorbeteg egyesületek, klubok, nyugdíjas egyesületek munkájában. Nemcsak hirdetem az egészséges, aktív életmódot, hanem igyekszem saját magam is ezen elvek alapján élni. Két és fél évtizedes orvosi és társadalmi munkámnak is köszönhető, hogy 2011-ben Gödöllő város Egészségügyéért kitüntetésben részesültem. És, hogy nincsenek véletlenek az életben: ezen utamon Dr. Fövényi József Professzor Úr indított el, aki lehetőséget adott nekem, és kórházi kollégáimnak, hogy az általa országos hírűvé vált betegedukációs tanfolyamon részt vehessünk. Tisztelettel és köszönettel tartozom a Professzor Úrnak ezért.

Dr. Nagy Erzsébet diabetológus

Nagy Zsóka21988-ban diplomázott a SOTE-n, Budapesten, majd 25 évig az egyik fővárosi kórházban dolgozott diabetológus főorvosként. 2014 óta szakrendeléseken diabetológus-endokrinológus főorvosként tevékenykedik. 2000-ben az egészségügyi szakjogász másoddiplomát szerzett. Több mint 10 éve igazságügyi szakértő. Szakvizsgái: diabetológia, endokrinológia, foglalkozás-egészségügy, klinikai-farmakologia, egészségbiztositás. „Mindig nehezemre esik magamról írni, mert úgy gondolom, hogy orvosként a betegek általi minősítés a legfontosabb mérce. Nem azt tartom fontosnak, hogy hol, hanem azt, hogy hogyan végezzük feladatainkat. Véletlen egybeesés, hogy pont annyi ideje vagyok orvos, mint ahány éves a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete, de csak az utóbbi években kerültünk közelebbi munkakapcsolatba. A betegklubokban történő orvos-beteg találkozások – reményeim szerint- mindenki számára hasznos információkat adnak. Nekem egészen biztosan. Mindig arra törekszem, hogy ezen találkozások mindenki számára adjanak valamilyen „ hazavihető „ és „ megvalósítható" információt. Ennek reményében próbálok ilyen felkérésnek nagy örömmel eleget tenni.”