Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Betet banner 320-150

Banner 320x150 px

Diab-Pont - a cukorbetegek webáruháza

Dr. Végh Dániel fogorvos

VéghDani

1-es típusú diabéteszes vagyok. A Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján dolgozom rezidensként és PhD hallgatóként, és szabadidőmben szívesen foglalkozok a diabétesz képviseletével itthon és nemzetközi szinten is. Alapítója vagyok az Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalomnak, és a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének Ifjúsági Tagozatát is irányítom. Nemzetközi Diabétesz Ifjúsági szervezet (DYA Europe) mindennapi munkájában is részt veszek, valamint az Európai Páciensakadémia Patient Expert online kurzusát is végzem jelenleg.

Cukorbetegeknek szóló programjaink szervezése jelenleg is folyamatos, több mint 1 éve lehet csatlakozni a budapesti amatőr futballcsapatunkhoz (FC. DiaBeaters), illetve több diabéteszes rendezvényen lehet velünk találkozni. Folyamatosan tartunk előadásokat a szájüregi egészség és a diabétesz kapcsolatáról, és buzdítunk minden diabéteszest hogy aktívan vállaljon szerepet a közösségben.

Bárki csatlakozhat hozzánk a legnagyobb közösségi oldalakon, és készséggel állunk rendelkezésre emailben is bármilyen kérdés esetén. Büszkék vagyunk rá, hogy az idei nemzetközi diabétesz táborba (IDF Europe Youth Leadership Camp) a mi projektjeinken résztvevő egyik aktivistánk pályázata volt sikeres, és képviselhette hazánkat idén nyáron Hollandiában. Célunk a fiatal diabéteszesek összefogása, és a jelenleginél erősebb érdekvédelmi szervezet kiépítése, ami harcolni tud a minél jobb ellátásért és egyenlőségért.

weboldal (hamarosan): idbhungary.hu
blog: idbhungary.blog.hu
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.