Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Meghívó március 20-i rendezvényre

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete szeretettel meghívja Önt soron következő „Cukorbetegség és életminőség” című rendezvénysorozatára, melynek

időpontja: 2017. március 20.,

helyszíne: K11 Kulturális Központ (VII. kerület Király u. 11.).

Program:

14.30 – 15.00 mérések, szűrések a 77 Elektronika és a CBE támogatásával

15.00 – 16.30 előadások:

Versenyfutás az idővel – a diabéteszes neuropátia megelőzésének fontossága - előadó: Dr. Horváth Krisztina főorvos                                                           

Amit az édesítőszerekről érdemes tudni - előadó: Takács Hajnalka dietetikus

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

 

A CBE a betegtársak és hozzátartozóik támogatását kéri tevékenységéhez, az SZJA 1 %-nak felajánlásával:

Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Adószám: 19025379-1-42

Tarnai Irén dietetikus

vágottTarnai Iren1978-ban végeztem az OTKI Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikai Szakon- az első főiskolai évfolyamon, mely DIETETIKUS végzettségű oklevelet adott. Jelenleg főállásban a Péterfy S. utcai Kórház, Rendelőintézet és Baleseti Központ dietetikusa vagyok. Emellett a 13.kerületi Szakrendelő Diabetológiai Szakrendelésén is tevékenykedem másodállásban, és heti egy-egy alkalommal a Budai Egészségközpontban valamint a Róbert Magánklinikán is dolgozom dietetikusként. Több cikluson keresztül voltam vezetőségi tagja a MDOSZ-nek, és az MKRT dietetikai szaktitkári feladatait is elláttam. Jelenleg a SZÍVSN Országos Betegegyesület vezetőségi tagja vagyok, ahol szintén dietetikusként tevékenykedem. Dietetikai előadások, betegekkel történő beszélgetések, közös ételkészítések színesítik az egyesület életét. Gyakran veszek részt egészségnapokon, ahol sikerül sok érdeklődő emberrel megosztanom táplálkozási tanácsaimat. 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által Elismerő Oklevelet kaptam Kiemelkedő Szakmai Tevékenység Elismeréseként.

Sáfrányné Juhász Magdolna dietetikus

vágottSáfrányné J.Magdi33 éve dolgozik az egészségügyben, mint dietetikus a Szent Rókus Kórházban. Munkája nagy részében a cukorbetegek gondozásával, étrendjük összeállításával és diétájuk megtanításával foglalkozik. 1997 óta tagja a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének és a XXII. kerületi klub vezetésében vesz részt. A Diabétesz Világnapon diétás tanácsadással igyekszik segíteni az érdeklődőknek.

Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Szucs ZsuzsaA Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos bizottságának elnöke. Az „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díj és az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevele (2016) birtokosa. Hat év, cukorbetegek mellett szerzett klinikai, valamint tizenkét év élelmiszeripari tapasztalat birtokában jelenleg tanácsadóként dolgozik. Érdeklődési területe a túlsúly és a cukorbetegség mellett kiterjed a folyadékbevitellel (hidratáció), a sporttáplálkozással és az energiamentes édesítőszerekkel kapcsolatos kérdésekre is. Aktív szereplője nem csak a tudományos életnek, de az egészséges táplálkozás népszerűsítésének is. Számos tudományos, illetve a nagyközönségnek szóló cikk szerzője, oktatóprogramok résztvevője, szakcikkek, könyvek szerzője, lektora.

Dr. Sándor Edit orvos-igazgató Pharma Nord kft.

Dr. Sandor Edit 200x250Gyermekgyógyász szakorvosként a Salgótarján Megyei Kórház Gyermekosztályán kezdte pályafutását. Részt vett az Egészségügyi Minisztériumban a magyarországi drogbeteg ellátó hálózat megalapításában és az epidemiológiai adatgyűjtés hazai megszervezésében ezen a területen. A Pharma Nord dán cég magyarországi képviseleténél a betegségek megelőzéséhez alkalmas termékek, étrend-kiegészítők és gyógyszerek törzskönyvezésében, szakmai ismertetésében aktív részt vállal. Számos előadást tart különböző tudományos és szakmai fórumokon, cikkeket és publikációkat közöl a vitaminok, nyomelemek és egyéb fontos, főleg természetes eredetű gyógyszereket illetően.

Dr. Nagy Erzsébet diabetológus

Nagy Zsóka21988-ban diplomázott a SOTE-n, Budapesten, majd 25 évig az egyik fővárosi kórházban dolgozott diabetológus főorvosként. 2014 óta szakrendeléseken diabetológus-endokrinológus főorvosként tevékenykedik. 2000-ben az egészségügyi szakjogász másoddiplomát szerzett. Több mint 10 éve igazságügyi szakértő. Szakvizsgái: diabetológia, endokrinológia, foglalkozás-egészségügy, klinikai-farmakologia, egészségbiztositás. „Mindig nehezemre esik magamról írni, mert úgy gondolom, hogy orvosként a betegek általi minősítés a legfontosabb mérce. Nem azt tartom fontosnak, hogy hol, hanem azt, hogy hogyan végezzük feladatainkat. Véletlen egybeesés, hogy pont annyi ideje vagyok orvos, mint ahány éves a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete, de csak az utóbbi években kerültünk közelebbi munkakapcsolatba. A betegklubokban történő orvos-beteg találkozások – reményeim szerint- mindenki számára hasznos információkat adnak. Nekem egészen biztosan. Mindig arra törekszem, hogy ezen találkozások mindenki számára adjanak valamilyen „ hazavihető „ és „ megvalósítható" információt. Ennek reményében próbálok ilyen felkérésnek nagy örömmel eleget tenni.”

clinexpert-banner-nagy

Diab-Pont - a cukorbetegek webáruháza