Cukorbetegek Budapesti Egyesülete

Sziklakórház - december 9.

A Budai Vár alatt található a Sziklakórház. A program egy kalandos időutazás a Várhegy mélyébe, valamint a múlt történéseibe. Felkészült tárlatvezető kalauzolásával nem csupán a második világháborús és az 1956-os kórházat tekinthetik meg az érdeklődők, de bepillantást nyernek egy légoltalmi riasztóközpont mindennapjaiba, megtekinthetik a Sziklakórház történetét bemutató műszaki kiállítást, a Friedrich Born emlékkiállítást valamint a Sziklakórház hidegháborús atombunkerét is.
A túra időpontja december 9. szombat, 13.45. Találkozás a Sziklakórház bejáratánál (I. kerület, Bp., Lovas u. 4.c.) 13.30-kor.

Diabétesz Világnap

November 14-e a Cukorbetegek Világnapja. A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) idén a nőket célozza figyelemfelhívó kampányával. A Tégy magadért és egy egészséges jövőért szlogennel elsősorban a diabétesszel élő nőket biztatják, hogy kerüljenek mindennapi prioritási listájuk elejére az állapotukkal kapcsolatos teendők a többi alapvető feladatuk mellé. A nők megszólítása és edukációja azért is fontos, mert gyakran az egész család étrendjét ők állítják össze, így kiemelt szerepük van a diabétesszel kapcsolatos ismeretek elsajátításában és átadásában, így tágabb értelemben egy egészségesebb jövő kialakításában.

Világviszonylatban 199 millió nő él diabétesszel; utóbbi szám 2040-re előreláthatóan 303 millióra fog növekedni. Magyarországon a diabétesz az egyik leggyakoribb betegség; közel egymillió cukorbeteget tartanak nyilván, így kiemelt fontosságú az érintettek minél szélesebb körű edukálása.

A kampány a Dietetikusok Európai Szövetségének Diabetes Munkacsoportjának szakmai támogatásával, illetve a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének együttműködésével valósul meg.

Inforgrafika

 

Murarik Heléna - diabetológiai szakápoló

Murarik HelénaPályámat a tanulmányaim befejezése után a Szent János Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályán kezdtem, ahol jelenleg is dolgozom, mint főnővér helyettes. Úgy érzem, hogy számomra az idős betegek ápolása nem munka, hanem hivatás, ezért a továbbiakban is mindenképpen az idős ellátásban szeretnék dolgozni és abban segíteni a hozzátartozókat, hogy otthonukban hogyan lehet az idős betegeket a lehető legmagasabb színvonalon és méltósággal ápolni. A Cukorbetegek Budapesti Egyesületének Békásmegyeri klubját vezetem és rendszeresen részt veszek különböző szűrőprogramokban A világnapi rendezvényen a neuropátiás szűrésen találkozhatnak velem.

Mentés

Dr. Baranyi Éva - belgyógyász, diabetológus, az orvotudományok kandidátusa

BaranyiÉvaJelenlegi munkahelye a MH- Egészségügyi Központ, melynek Diabetológiai Szakrendelésén főorvosként dolgozik. A Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja, a Diabetologia Hungarica Szerkesztőbizottságának munkatársa. Alapító tagja és elnöke a Magyar Diabetes Társaság Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportjának.

Támogatók

kiemelt főtámogató

77 Logo Dcont gyarto

 

főtámogatók

Di-Care Zrt

Di-Care Zrt.

FOODFORCE INTERNATIONAL TRADE KFT.

sanofi

támogatók

  img0111twinmedewopharmaRocheworwagmdosz logohartmann logo segit-gyogyitaniimage001idc                                       

 

drkhDWeisberg  novo        PharmaNord   sca      pfizer  stühmer             varomed  

 

Kommunikációs partner:  

mediator logo RGB

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

clinexpert-banner-nagy

Diab-Pont - a cukorbetegek webáruháza